Image

Jernhusen säljer stationsnära fastighet i Skövde

Transaktioner Jernhusen har sålt byggrätten vid Skövde Centralstation till Hemfosa. Sedan tidigare finns en detaljplan för området som medger utveckling av kontor och parkeringshus på fastigheten.
Publicerad den 9 December 2014

Arbetet med att utveckla byggrätten har pågått under flera år där Jernhusen varit delaktiga i detaljplanearbetet med målet att skapa möjlighet till attraktiva arbetsplatser nära kollektivtrafiken. Byggrätten medger 23 000 kvadratmeter och Hemfosa planerar att tillsammans med Skanska Sverige utveckla fastigheten vidare.

Västra Götalandsregionen (landstinget) genomför just nu en upphandling av ett nytt Regionens hus där det aktuella markområdet anges som den mest önskvärda placeringen av Regionens hus.

- Jernhusen vill få fler att resa med kollektivtrafiken och vi är glada att köparen, precis som vi, värdesätter det stationsnära läget. Kontorsarbetsplatser i nära anslutning till Centralstationen är en viktig faktor för att fler skall vilja resa kollektivt till jobbet. Vi kommer nu att gå vidare med vår utveckling av Skövde Centralstation för att fortsätta erbjuda bra service till resenärerna, säger Henrik Gidmark, affärsutvecklare på Jernhusen.

Ämnen

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY