Image

Jernhusen säljer Mariesjöterminalen i Skövde

Transaktioner Sjöråsen AB köper logistikfastigheten Mariesjö 7 i Skövde. Köpeskillingen uppgick till 45 miljoner kronor och tillträde sker den 15 januari 2016.
Publicerad den 3 December 2015

Sjöråsen AB är ett helägt dotterföretag till Arne Lorentzon AB, som inom sin koncern har ett antal terminaler i beståndet. John Olsson i Skövde AB är idag hyresgäst på terminalen och hanterar hela driftverksamheten för lastning och lossning av gods. Mariesjöterminalen är, bland annat, en omlastningspunkt för SCA.

– Jernhusen fortsätter att fokusera på utvecklingen av kombiterminaler och lagerbyggnader i logistiknoder med stora flöden. Vi tycker det är positivt att Sjöråsen AB, som är en lokal aktör, tar över ägandet av fastigheten och att John Olsson i Skövde fortsätter sin verksamhet på Mariesjöterminalen, vilket skapar bättre möjligheter för ökade godstransporter på järnväg, säger Micael Svensson, affärsområdeschef på Jernhusen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kungsleden fyller på med bostäder på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Vill tillföra närmare 400 bostäder inom det stora utvecklingsområdet för att stödja behov från framtida verksamheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY