Image

Jernhusen säljer för bostadsutveckling

Bygg/Arkitektur Jernhusen säljer, för första gången, en fastighet i Stockholmsområdet i syfte att frigöra kollektivtrafiknära mark för bostäder. Totalt satsar Familjebostäder 666 miljoner på området.
Publicerad den 1 Oktober 2015
Jernhusen säljer till Familjebostäder. Bild: Familjebostäder
Jernhusen säljer till Familjebostäder.

Jernhusen säljer fastigheten Årsta 1:7, intill Årstabergs pendeltågsstation, till Familjebostäder för 53 miljoner kronor.

Tomten blir en del av en större satsning på 220 hyreslägenheter i kvarteret Marman. Den totala investeringen för Familjebostäder är 666 miljoner kronor inklusive moms. Möjlig byggstart beräknas till hösten 2018 med inflyttning 2020.

- Med förvärvet får Familjebostäder tomtmark som möjliggör kvartersbyggnad från Svärdlångsplan ända ner till Årstagårds bollplan. I Årsta finns behov av både små lägenheter för förstagångsflyttare men också större lägenheter så att barnfamiljer kan bo kvar i området, så det kommer vi titta extra på i projekteringen, säger Håkan Siggelin, projektutvecklingschef på Familjebostäder.

Fastigheten i Årstaberg är den första i Stockholmsområdet som Jernhusen säljer i syfte att frigöra kollektivtrafiknära mark för bostadsbyggande.

- Jernhusens uppdrag är att bidra till att fler väljer att åka kollektivt. Att möjliggöra regionförstoring, förtätning och nya bostäder i kollektivtrafiknära lägen medverkar till detta, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef på Jernhusens.

Fastigheten Årsta 1:7 intill Årstabergs pendeltågsstation har hittills nyttjats som etableringsyta för Citybaneprojektet och lagerverksamhet. Jernhusen väljer att sälja fastigheten eftersom utveckling av bostäder inte ingår i kärnverksamheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige