Image

Jernhusen och Stadler utvecklar depå i Västerås

Bygg/Arkitektur Jernhusen och Stadler tecknar avtal om uppgradering av depå i Tillberga i Västerås om kapacitet för uppgradering av SJ:s tåg X 2000.
Publicerad den 17 Juni 2015

Jernhusen fortsätter att leverera kapacitet för tågunderhåll i Tillberga Depå i Västerås och har tecknat avtal med Stadler Sweden AB, ett bolag inom den schweiziska tågtillverkaren Stadler Rail Group. Avtalet innebär att Stadler, i samarbete med ABB, ska utföra den stora tekniska uppgraderingen för SJs tåg X 2000 på Tillberga Depå i Västerås.

- Vi mycket glada att bygga upp en ny verksamhet för teknisk uppgradering av SJ:s X 2000-tåg i Tillberga. Det är ett utmärkt läge utifrån vårt uppdrag, säger Walter Neureiter vd för Stadler Sweden AB.

Avtalet sträcker sig i första från augusti 2015 till augusti 2018 med möjlighet till förlängning.

- Planen för Tillberga Depå är att bli landets ledande depå för tungt underhåll och Stadlers etablering är ett viktigt steg på vägen, säger Johanna Iivarinen, försäljningsansvarig på Jernhusen.

Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar underhållsdepåer i rätt lägen för kunder där efterfrågan finns. Jernhusen utvecklar också nya depåer och förvärvar då ny mark på helt nya platser där efterfrågan finns. Exempel på sådana är depåerna i Boxholm och Raus.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige