Image

Jernhusen köper verkstadslokal i Gävle

Transaktioner Jernhusen köper fastigheten 8:18 i Sörby Urfjäll av I Lokaler i Gävle AB. Affären gör det möjligt att utveckla effektiva verkstadslokaler också för långa persontågsfordon.
Publicerad den 5 Juni 2013

Fastigheten ligger i anslutning till depån som Jernhusen förvärvade på Sörby Urfjäll i fjol. Jernhusen äger för närvarande två depåer i Gävle, en depå i Näringen som ligger norr om centralstationen och en depå i Sörby Urfjäll som ligger söder om centralstationen.

Jernhusen kommer nu att utveckla depån i Näringen, som ligger i anslutning till godsbangården, till en depå med huvudinriktning godstrafik. Jernhusens depå i Sörby Urfjäll, som ligger i nära anslutning till persontrafikflödet, ska utvecklas till en depå med huvudinriktning persontåg. Detta för att få ett optimalt fordonsflöde i Gävle. Den nya fastigheten i Sörby Urfjäll skapar goda förutsättningar att etablera och utveckla effektiva verkstadslokaler för långa persontågsfordon, vilket efterfrågas av marknaden.

Genom affären säkerställs möjligheten att även i framtiden kunna erbjuda rätt kapacitet och effektiva lösningar för underhåll av järnvägsfordon.

- Jernhusen ser fram emot att utveckla depåerna i Gävle i nära samarbete med branschens aktörer. Som fastighetsägare kommer vi tillsammans med våra hyresgäster kunna effektivisera anläggningarna för båda person- och godstrafik i Gävle, säger Walter Neureiter vid Jernhusen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige