Image

Jernhusen köper Västra Station i Lund

Transaktioner Jernhusen köper stationsbyggnaden Västra Station av Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF. Stationen, som också innehåller butiks- och kontorslokaler, kommer att få ett ännu större utbud av service för resenärerna.
Publicerad den 14 November 2014

Västra Station omfattar cirka 1800 kvadratmeter vilket gör det möjligt att utveckla och skapa nya ytor för service och uthyrning. Jernhusen, får i och med förvärvet, möjlighet att skapa ett mer effektivt serviceutbud för resenärerna i de båda stationsbyggnaderna.

Det blir också möjligt att utveckla nya kontorsytor i Västra Station. Köpeskillingen är på 31 miljoner kronor. Jernhusen äger även Lunds Centralstation.

– Lund är en växande kommun och det är många som reser till och från orten. Vi ser fram emot att bidra till ett attraktivt stationsområde genom att utveckla båda stationerna med bra service utifrån resenärernas behov, säger Erik Gamner, regionchef på Jernhusen.

– Som ägare av båda stationerna kan vi samordna verksamheten så de blir ännu mer attraktiva knutpunkter för resenärerna.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY