Image

Jernhusen genomför första emissionen i nyetablerat MTN-program

Ekonomi/Finansiering I januari upprättade Jernhusen ett MTN-program om sex miljarder kronor. Nu genomför man den första emissionen – om totalt 1,3 miljarder kronor.
Publicerad den 17 April 2013

Jernhusens första obligationsemission i det nyetablerade MTN-programmet har en löptid om fem år.

Av obligationslånet löper 950 miljoner kronor till fast ränta med en årlig kupong på 2,375 procent och 350 miljoner kronor till rörlig ränta.

Obligationen kommer att noteras på Nasdaq OMX Stockholm.

- Jernhusen har med sina fastigheter längs den svenska järnvägen en central roll för svensk infrastruktur och en stark finansiell ställning. Syftet med obligationen är att refinansiera befintliga låneavtal inom den ordinarie verksamheten, säger Anders Bäck, ekonomidirektör och vice vd på Jernhusen.

SEB står som ledarbank för programmet och är även emissionsinstitut tillsammans med Danske Bank, Nordea, Handelsbanken och Swedbank.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY