Image

Jernhusen bygger nytt och hyr ut i Uppsala

Uthyrning I går tecknade Jernhusen ett hyresavtal med Landstinget i Uppsala län gällande kontorsytorna i den kommande byggnationen Eldaren. I september 2016 kommer de att flytta in med cirka 375 personer.
Publicerad den 27 November 2014
Annons
Image

Det innebär att hela kontorsytan på 7 300 kvadratmeter är uthyrd. Kvar att hyra är gatuplanets kommersiella ytor där visionen är en dynamisk mötesplats med kulinariska upplevelser.

- Vi är mycket glada att kunna erbjuda Landstinget i Uppsala län lokaler med rätt volym och läge samt med flexibel planlösning utifrån deras behov, säger Henrik Gidmark, affärsutvecklare på Jernhusen.
Uthyrning av de återstående ytorna pågår. Ambitionen är att fylla de kommersiella ytorna i gatuplanet med verksamheter som bidrar till aktivitet större delen av dygnet.

- Vår vision är att gatuplanet ska bli en dynamisk mötesplats. Det uppnår vi genom att hitta koncept som passar på platsen och i området. Vi ser gärna kulinariska upplevelser som också ger möjlighet att sitta ner och mötas.

Kvarteret Eldaren ligger på Storgatan mellan Centralstationen och Uppsala Konsert och Kongress-huset. Kontorshuset kommer att bli sex våningar högt med fem våningar kontor och kommersiella lokaler i gatuplanet. Bygget påbörjas under första kvartalet 2015.

Jernhusen utvecklar kontor i stationsnära lägen för att möjliggöra en ökad kollektivtrafik. Med kontor nära centralstationen ökar förutsättningarna för fler att kunna välja kollektivtrafiken till jobbet. På så sätt bidrar Jernhusen till en bättre miljö och ett hållbart samhälle.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY