Image

Jernhusen bygger nytt kontorshus i Södra Nyhamnen

Bygg/Arkitektur Jernhusen fortsätter satsningen i Södra Nyhamnen, området vid Malmö Centralstation, och investerar drygt 300 miljoner kronor i det nya kontorshuset Foajén. I samma kvarter blir det även plats för nya bostäder.
Publicerad den 8 Juni 2015
Jernhusen bygger kontorshuset Foajén i Södra Nyhamnen i Malmö. Bild: Jernhusen
Jernhusen bygger kontorshuset Foajén i Södra Nyhamnen i Malmö.

Efter det uppmärksammade kontorshuset Glasvasen fortsätter Jernhusen utvecklingen av Södra Nyhamnen. Läget är ett av Malmös bästa precis vid Centralstationen. Det nya kvarteret innehåller ett kontorshus - Foajén – samt ett bostadshus med cirka 60 lägenheter. Jernhusen utvecklar och investerar i kontorshuset och byggrätten för bostäder säljs och kommer uppföras av annan part. Byggstart sker så snart bygglov är klart under hösten 2015.

– Jernhusen fortsätter omvandlingen av Södra Nyhamnen till en hållbar och levande stationsnära stadsdel. Här växer det nya Malmös CBD fram och genom närheten till Malmö Centralstation kan fler resa kollektivt mellan jobbet och hemmet. Det är att förtäta intelligent, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef Stadsprojekt på Jernhusen.

Kontorshuset Foajén innehåller cirka 8 500 kvadratmeter kontor och drygt 1 000 kvadratmeter butiks- och cafélokaler i gatuplanet. De flexibla kontorsplanen kan rymma cirka 800 nya arbetsplatser. Det kommer att bli flera gröna terrasser på taket och några unika kontor med egen takterrass.

– Det finns ett stort intresse av att hyra lokaler nära Malmö Centralstation. Glasvasen är nästan helt uthyrt och vi ser fram emot att gå vidare med Foajén. Läget är unikt för företag som vill se kontoret som en del i sitt varumärke och som vill ha nära till kollektivtrafiken. Vi har redan kontakt med ett stort antal potentiella hyresgäster till Foajén, säger Rolf Larsson, regionchef Stadsprojekt Malmö.

Södra Nyhamnen är ett av Malmös mest intressanta områden med södra Sveriges bästa kommunikationsläge och närhet till både den gamla stadskärnan och de nya områdena mot Västra Hamnen och Malmö Live.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige