Image

Jernhusen bygger för Mertz i Malmö

Bygg/Arkitektur Jernhusen investerar 100 miljoner kronor i en ny logistikbyggnad på Malmö Kombiterminal. Mertz Transport, som ansvarar för terminaldriften på kombiterminalen kommer också hyra logistikbyggnaden.
Publicerad den 25 November 2013

Byggnationen påbörjas nu i veckan och den nya logistikbyggnaden beräknas stå färdig i oktober 2014.

Mertz Transport flyttar sin verksamhet från Södra Nyhamnen den 1 juli 2014 och därefter flyttar deras kontor in när hela byggnaden är klar.

Malmö Kombiterminal binder samman Kontinentalbanan till Europa med Södra och Västra stambanan genom Sverige. Dessutom kan terminalen genom sitt centrala läge fungera som en nod för citylogistik till och från Malmö.

- Jernhusens investeringar i Malmö Kombiterminal är en viktig pusselbit i vårt mål om att bidra till att mer gods transporteras på järnvägen. Många utländska aktörer vill skifta enheterna innan de går vidare i Sverige och effektiva omlastningsmöjligheter i Malmö är viktig funktion för både import och export, säger Micael Svensson, affärsområdeschef på Jernhusen.

Malmö Kombiterminal hanterar i dag 65 000 godsenheter/containrar årligen. Den nya logistikbyggnaden är en omlastningslokal för gods som kommer till Sverige för vidare transport i Norden. Byggnaden är på drygt 7 500 kvadratmeter och anpassas efter framtidens godstrafik.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige