Image

Jefast bygger om Söderpunkten i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Jefast har erhållit bygglov för om- och tillbyggnad av Söderpunkten. Totalt omfattar projektet cirka 15 000 kvadratmeter kommersiell yta och cirka 260 parkeringsplatser.
Publicerad den 26 Januari 2015
Jefast utvecklar Nya Söderpunkten i Helsingborg. Bild: Jefast
Jefast utvecklar Nya Söderpunkten i Helsingborg.

På befintligt parkeringsgarage kommer en tillbyggnad att göras, denna ska rymma sju biografsalonger och kontorsytor till SF – Filmstaden.

SF har tecknat ett 15-årigt hyresavtal och ett flertal butiker, caféer och restauranger har även tecknat avtal. Under kvartal 1 kommer de flesta kontrakten vara tecknade och byggstart är beräknad till sommaren 2015 för att kunna ha invigning under 2016.

– Söderpunkten står inför en stor och betydande ombyggnad vilket kommer att bli ett betydande nav för utvecklingen av söder i Helsingborg och det framtida H+ området. Vår ambition är att skapa den behövliga destinationen för alla i Helsingborg och kommunerna runt om.

– Vi kommer med Nya söderpunkten att kunna erbjuda tre olika huvuddestinationer – nöje, mat och dryck samt krog och cafe, men även handel, säger Martin Persson, vd på Jefast

Detaljplaneprocessen är påbörjad för att utveckla ett 16 våningar högt bostadshus i kvarteret, med runt 50 lägenheter och 4 800 BOA.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige