Image
Ilija Batljan, vd för SBB
Ilija Batljan, vd för SBB Bild: SBB

Jätteaffär – SBB tecknar avtal för att sälja portfölj för nio miljarder

Transaktioner SBB har tecknat en avsiktsförklaring om att avyttra en fastighetsportfölj till ett överenskommet fastighetsvärde om cirka nio miljarder kronor.
Publicerad den 8 September 2022
Annons
Image

Köparen är en institutionell investerare och totalt överenskommet fastighetsvärde för portföljen innan avdrag för latent skatt är i linje med det det bokförda värdet per Q2 2022 enligt bolaget. Portföljen beräknas signas och frånträdas den 31 oktober 2022.

Under första halvåret sålde SBB fastigheter för över sex miljarder kronor, vilket betyder att de kommer ha avyttrat tillgångar för över 15 miljarder kronor när vi är inne i Q4.

SBB:s rådgivare i affären är ABG Sundal Collier.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige