Image
Ilija Batljan, vd för SBB
Ilija Batljan, vd för SBB Bild: SBB

Jätteaffär – SBB tecknar avtal för att sälja portfölj för nio miljarder

Transaktioner SBB har tecknat en avsiktsförklaring om att avyttra en fastighetsportfölj till ett överenskommet fastighetsvärde om cirka nio miljarder kronor.
Publicerad den 8 September 2022

Köparen är en institutionell investerare och totalt överenskommet fastighetsvärde för portföljen innan avdrag för latent skatt är i linje med det det bokförda värdet per Q2 2022 enligt bolaget. Portföljen beräknas signas och frånträdas den 31 oktober 2022.

Under första halvåret sålde SBB fastigheter för över sex miljarder kronor, vilket betyder att de kommer ha avyttrat tillgångar för över 15 miljarder kronor när vi är inne i Q4.

SBB:s rådgivare i affären är ABG Sundal Collier.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige