Image

Jätteaffär genomförd i Norge

Transaktioner New York-baserade Madison International Realty säljer Statoils huvudkontor i Oslo för 3,9 miljarder norska kronor.
Publicerad den 5 Juli 2016

Köpare är ett konsortium med norska investerare, skapat av Arctic Securities.

Köpeskillingen motsvarar en direktavkastning (cap rate) på 5,4 procent.

Köparen tar även över en existerande obligation på 2,24 miljarder norska kronor.

Säljarens rådgivare var Akershus Eiendom och JLL.

Det nio våningar höga kontorskomplexet i Fornebu omfattar 65 768 kvadratmeter och är fullt uthyrt till Statoil till 2027.

- Arctic Securities har etablerat en solid och professionell ägarstruktur för Statoilfastigheten på Fornebu. Våra investerare har visat stort intresse för det här investeringsalternativet. Arctic har etablerat hela transaktionens kapitalstruktur – equity, preferensaktier och en juniorobligation – och vi ser fram emot att följa det här projektet tillsammans med våra investerare, säger Mads H Syversen, vd för Arctic Securities.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige