Image
Anna-Maria Jakobsson.
Anna-Maria Jakobsson. Bild: Sankt Kors

Jakobsson klättrar inom Sankt Kors

Karriär Styrelsen i Sankt Kors i Linköping har beslutat att utse Anna-Maria Jakobsson till vice vd för det kommunägda bolaget, med tillträde den 1 mars.
Publicerad den 18 Februari 2019

Utnämningen innebär att Anna-Maria Jakobsson blir ställföreträdande till Johan Kristiansson, vd för Sankt Kors. Anna-Maria Jakobsson har innehaft rollen som tillväxtchef på Sankt Kors sedan 2017.

– Sankt Kors har haft en stark utvecklingskurva de senaste åren och Anna-Marias erfarenhet av, och kompetens inom, affärsutveckling och tillväxtfrågor kopplat till fastighetsbranschen kommer att bidra till Sankt Kors fortsatta framgångar, säger Gunnar Broman, ordförande för Sankt Kors.

Anna-Maria Jakobsson har i rollen som tillväxtchef ansvarat för att Sankt Kors företagsmiljöer bidrar till utvecklingen av företagen på plats. Det har bland annat handlat om att ha rätt mix av företag, att det finns tjänsteerbjudanden som adderar värde och stöttar tillväxt samt att miljöerna är attraktiva och bidrar positivt när företagen behöver rekrytera.

– Jag tycker styrelsens val är utmärkt, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors. Vi har många stora pågående investeringar vilket gör att fokus framåt framförallt kommer att ligga på att förädla våra företagsmiljöer. Anna-Maria är definitivt rätt person för uppdraget.

– Jag är väldigt glad att få det här förtroendet, säger Anna-Maria Jakobsson. Företagandets villkor, att se möjligheter för företagens utveckling och vad Sankt Kors kan göra för att skapa bra förutsättningar för dem är frågor som jag vill fortsätta utveckla i min nya roll.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige