Image

"Jag har blivit bestulen på tre år av mitt liv"

JURIDIK Hovrätten friar nu Johnny Örbäck, HSB Malmös förre vd, som dömdes till ett och ett halvt års fängelse i tingsrätten. - Jag har blivit bestulen på tre år av mitt liv, säger Örbäck.
Publicerad den 31 Oktober 2008

Tre personer - förutom Örbäck en annan HSB-anställd och en mäklare - dömdes i tingsrätten för att ha snuvat HSB Malmö på 22 miljoner kronor till ett och ett halvt års fängelse.

Johnny Örbäck dömdes för trolöshet mot huvudman. Nu har alla tre friats av hovrätten.

Frikännandet är en upprättelse, menar Örbäck, men säger till TT att känslorna är blandade. De senaste åren har han förlorat bekanta och affärskontakter och har känt psykisk press när han har figurerat som misstänkt brottsling.
- Det är inte rimligt att staten har rätt att plåga sina medborgare på det viset, säger Örbäck till TT.

Örbäck och hans försvarare Leif Ljungholm menar att den fällande domen i tingsrätten kan ha berott på bristande kunskap om komplicerade fastighetsaffärer.

- Jag har djup respekt för nämndemannaväsendet, men i den här typen av mål måste man ha specialkunskaper, säger Örbäck.

- Ska man raljera lite så verkade det som om tingsrätten hade resonerat ungefär som att \″det här förstår vi inte, då måste det vara ett brott\″, säger Leif Ljungholm till TT.

Johnny Örbäck har tidigare varit kommunalråd, ordförande i friidrottsklubben Malmö AI och var initiativtagare till Turning Torso, där han numera bor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY