Image

Jacob Sahlqvist blir ny marknadschef på White

Karriär Jacob Sahlqvist återvänder till White och blir ny marknadschef på företaget. Han ska arbeta med affärsutveckling och strategiska marknadsfrågor.
Publicerad den 8 April 2014
Jacob Sahlqvist. Bild: White
Jacob Sahlqvist. Monica von Schmalensee. Bild: Thomas Zaar
Monica von Schmalensee.

Närmast kommer Jacob Sahlqvist från Tengbom. Där var han affärsområdesansvarig för inredningsarkitektur och produktdesign.

– White är ett av Europas största arkitektkontor med stora resurser och ambitioner att växa internationellt. Här finns det möjligheter för mig att påverka och driva utvecklingen när det gäller arkitektur och design, säger Jacob Sahlqvist.

Jacob Sahlqvist är dessutom ordförande i bransch- och intresseorganisationen Sveriges Arkitekter som har omkring 12 000 medlemmar. Han är styrelseledamot i organisationen sedan 2004 och arbetar för att arkitekterna ska bli mer synliga i samhällsdebatten.
Jacob Sahlqvist har en masterexamen i arkitektur från Chalmers tekniska högskola och en masterexamen i inredningsarkitektur och design från Högskolan för Design och Konsthantverk.

– Vi är glada över att Jacob blir marknadschef på White. Han är en erfaren och duktig arkitekt med stort intresse för affärsutveckling och marknadsfrågor. Jacob har dessutom ett omfattande nätverk i Skandinavien vilket är värdefullt. Det här är en viktig rekrytering i vår strävan att bli det ledande Skandinaviska arkitektkontoret på den internationella marknaden, säger Monica von Schmalensee, vd på White.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige