Image

J P Fastigheter utkastat från Fastighetsägarna

BOLAG Fastighetsägarna Göteborg har uteslutit J P Fastigheter AB ur föreningen. Styrelsen i Fastighetsägarna menar att J P Fastigheter, genom att missköta sina fastigheter, har brutit mot de etiska reglerna och att bolaget därför är olämpligt som fastighetsägare.
Publicerad den 13 Mars 2008

Den 21 februari beslöt Fastighetsägarna Göteborg Första Regionens styrelse att på ansvarsnämndens rekommendation utesluta medlemsföretaget J P Fastigheter AB i Göteborg ur föreningen.

Fastighetsägarna Göteborgs ansvarsnämnd uppmärksammades av byggnadsnämnden i Göteborg på ett ärende där fastigheter ägda av ett dotterbolag till J P Fastigheter AB hade allvarliga brister i bland annat brandsäkerhet.

Efter utredning fann ansvarsnämnden att J P Fastigheter AB, i egenskap av ägare till dotterbolaget, brutit mot föreningens etiska regler genom att dotterbolaget i betydande utsträckning inte skött och underhållit den aktuella fastigheten på ett sådant sätt att det motsvarar den service och standard som hyresgäster har rätt att kräva. Dotterbolaget har inte heller besvarat skrivelser från vare sig byggnadsnämnd eller föreningens ansvarsnämnd.

Ansvarsnämnden fann därför att J P Fastigheter AB i egenskap av ägare till dotterbolaget brutit mot de etiska reglerna i sådan omfattning att J P Fastigheter AB måste bedömas vara klart olämpliga som förvaltare av hyresfastigheter och rekommenderade styrelsen att utesluta J P Fastigheter som medlem.

J P Fastigheter AB har inte överklagat förslaget till Fastighetsägarna Sveriges Etiska nämnd och medlemmen uteslöts ur föreningen den 21 februari i år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige