Image

IVL rekryterar Åsa Romson

Karriär IVL Svenska Miljöinstitutet förstärker inom hållbar stadsutveckling och rekryterar Åsa Romson, före detta klimat- och miljöminister och språkrör för Miljöpartiet.
Publicerad den 6 November 2017
Åsa Romson Åsa Romson

På IVL kommer Åsa Romson som är expert inom miljörätt och miljöpolitik att utveckla nya forsknings- och uppdragsprojekt framförallt med fokus på städernas utmaningar och åtaganden i nationellt och internationellt miljöarbete.

– Städerna har en nyckelroll i omställningen till ett hållbart samhälle och det känns både viktigt och roligt att nu gå vidare och arbeta med de här miljöfrågorna utanför partipolitiken, säger Åsa Romson.

Åsa Romson lämnade politiken i somras. Hon var fram till 2016 Sveriges klimat- och miljöminister och vice statsminister och i många år språkrör för Miljöpartiet. Hon har därefter varit EU-nämndens ordförande och har ett pågående regeringsuppdrag att leda en översyn av svensk miljöövervakning. Nu går hon in i arbetet på IVL Svenska Miljöinstitutet som arbetar med tillämpad forskning och utveckling, både på nationell och på internationell nivå.

Åsa Romsons expertområden är miljöjuridik och miljöpolitik. 2012 doktorerade hon i miljörätt vid Stockholms universitet. Hennes avhandling studerar vilket legalt utrymme som den internationella investeringsrätten ger stater att skydda miljön och reglera en hållbar användning av naturresurser.

– Vi ser ett fortsatt stort behov av den kompetens vi har inom hållbar stadsutveckling och ser fram emot att stärka våra resurser på området ytterligare. Åsas kompetens inom både forskning och praktisk kommunpolitik kommer väl till pass, hon kommer att få en central roll på IVL att utveckla vårt miljöarbete kopplat till hållbara städer och kommuner, säger Anna Jarnehammar, chef för affärsutveckling på IVL.

IVL:s verksamhet inom hållbart samhällsbyggande har växt betydligt de senaste åren. I dag arbetar ett 40-tal personer inom samhällsbyggnadssektorn. Spetskompetens finns inom kemikalier, avfall, energi och vatten men även områden inom samhällsvetenskapliga discipliner så som politik, ekonomi och styrmedel växer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige