Image

Island flyttar in i USA:s svenskaste hus

UTHYRNING Nu flyttar den isländska ambassaden in i House of Sweden, Washington DC, där även den svenska ambassaden ligger.
Publicerad den 11 September 2009
Annons
Image

Statens fastighetsverk (SFV) har nyligen avslutat förhandlingar med isländska utrikesdepartementet vilket lett fram till ett 15 år långt kontrakt avseende kansli och en bostadslägenhet för Islands ambassad i House of Sweden.

House of Sweden är en eftertraktad mötesplats i USA:s huvudstad. Här ryms den svenska ambassaden, ett miljöinriktat eventcenter och lägenheter som hyrs av svenska och nordiska företag. När nu en andra ambassad etablerar sin verksamhet i House of Sweden lär intresset för fastigheten öka ännu mer.

- Att den isländska ambassaden nu flyttar in stärker det nordiska samarbetet och bekräftar att House of Sweden är den utmärkta mötesplats vi arbetar för att den ska vara. Vi är stolta över att de sett värdet i den unika mötesplats House of Sweden blivit. Det nordiska samarbetet är ytterligare en positiv del av avtalet, säger SFV:s generaldirektör Bo Jonsson.

Den isländska ambassaden flyttar in i House of Sweden den 1 oktober och kommer att hyra två lägenheter på ett långt avtal. Ambassaden kommer också att kunna använda sig av konferens- och eventcentret i House of Sweden.

- Det är för Island ett stort framsteg att ambassadens verksamhet blir en del av House of Sweden. Det förstärker Islands position i Washington DC att vara placerad i en fantastisk byggnad som House of Sweden är. House of Sweden vittnar om nordisk arkitektur i hög grad och Islands utrikesdepartement är stolt över att ambassadens lokaler kommer att finnas där. Flytten av ambassaden motiveras av den nordiska samlokaliseringspolicyn och Island förväntar öka samarbetet med Sveriges ambassad nu när ambassaderna delar samma byggnad, berättar Pétur Asgeirsson, administrationschef på utrikesdepartementet i Reykjavik.


Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Säkerhet är kundnöjdhet för Specialfastigheter

Bolag Se hotbilden och bygg verksamheten därefter – det är så Specialfastigheter jobbar. Och det har gett resultat. – Man måste fråga sig vad säkerhet är och förstå hotbilden för att kunna bygga en verksamhet som ska klara den, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY