Image
Kjell-Åke Nilsson.
Kjell-Åke Nilsson. Bild: Intea

Intea i avtal om nytt polishus i Strömstad

Bygg/Arkitektur Intea och Polismyndigheten har ingått ett projekteringsavtal för att utreda en byggnation av ett nytt polishus i Strömstad.
Publicerad den 12 Juli 2021

Det nya polishuset planeras i den nordöstra delen av staden intill räddningstjänstens lokaler vid Ringvägen. Den uthyrningsbara ytan beräknas uppgå till omkring 3 700 kvm innefattande bland annat arbetsytor, reception, arrest, tränings- och omklädningsytor, matsal samt garage för cirka 30 fordon. Produktionen väntas starta under 2023 med inflyttning under sommaren 2025.

Idag arbetar cirka 45 personer inom polisen i Strömstad, en siffra som väntas växa till drygt 60 när det nya huset står klart. Byggnaden kommer att uppföras med stort fokus på hållbarhet och målsättningen är att den ska miljöcertifieras enligt Breeam Excellent.

– Ett nytt polishus i Strömstad har varit uppe för diskussion i flera år, och det är säkert tillfredställande för alla att vi nu är igång med arbetet. Polisens behov har som bekant vuxit och det kommer att bli ett stort polishus relativt stadens storlek, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här kan fastighetsbolagen hjälpa våldsutsatta kvinnor

Bolag K-Fastigheter var först. Nu har Olov Lindgren, Slättö, Sveaviken, Magnolia Bostad och Holmströmgruppen anslutit – tillsammans med stiftelsen Her House får våldsutsatta kvinnor förtur i lägenhetsköerna. – De flesta fastighetsbolagen reagerar på samma sätt; när de förstår att behovet är så stort är det en självklarhet för dem att hjälpa till, säger Lovisa Löwenborg, en av stiftelsens grundare, som hoppas att kommuner och även banker kan ta in den här delen av social hållbarhet i sina parametrar i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY