Image

Inte fullbelagt i OS-London

Bolag Nej, hotellen i London är faktiskt inte fullbelagda, trots att det är OS. Enligt Pandox vd Anders Nissen ökar Londonhotellens intäkter bara med tio procent under OS.
Publicerad den 9 Augusti 2012

Den väntade hotellboomen under OS uteblev nästan helt, skriver Dagens Industri.

- Totalt ökar Londonhotellens intäkter under OS-veckorna med cirka tio procent efter något högre beläggning och priser. Den väntade fördubblingen av hotellvolymen och kraftiga prisökningar blir betydligt blygsammare, säger Anders Nissen, vd för hotellfastighetsbolaget Pandox, till DI.

Nissen berättar att Pandox enda hotell i London har ökat sin beläggning från 75 till 85 procent. Priserna har kunnat ökas med 30-40 procent.

Nissen menar att hotellmarknaden vänder nedåt när OS är över.

- Det beror på den krympande brittiska ekonomin samtidigt som hotellkapaciteten har ökat med 7 000 rum inför OS, säger Nissen, som menar att det går trögt också i Sverige.

- Priserna på hotellrum i de stora städerna ha minskat med ett par procent och vi ser ingen tillväxt under resten av året.

En anledning är den kraftigt ökade hotellkapaciteten i storstäderna de senaste åren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige