Image
Inomhusgolf öppnar hos Atrium Ljungberg i Sickla.
Inomhusgolf öppnar hos Atrium Ljungberg i Sickla. Bild: Joakim Ström

Inomhusgolf till Sturegallerian och Sickla

Uthyrning Alba Golf gör entré dubbel entré i Stockholm och öppnar sina första enheter i staden. Först ut är Sturegallerian där man öppnar senare i höst med en lokalen på cirka 1 000 kvadratmeter som fylls av inomhusgolf samt ett anpassat erbjudande av mat och dryck. I början av december slår man sedan upp dörrarna i Atrium Ljungbergs ombonade industrihistoriska lokaler i Sickla. En av personerna bakom den nya satsningen är entreprenören och Daniel Wellington-grundaren Filip Tysander.
Publicerad den 8 Oktober 2021
Annons
Image

Alba Golf väljer Sturegallerian som sin första etablering och tar därmed golfen in till city.
– Golf är en riktigt social aktivitet, men tröskeln för att börja kan ibland vara hög. Med Alba Golf vill vi tillgängliggöra golfen till en bredare målgrupp och vi vet att många idag vill umgås på ett aktivitetsbaserat sätt. I Sturegallerian kommer vi att skapa en helhetsupplevelse, med mat och dryck i en härlig atmosfär, säger Henrik Berg Björnelius, vd på Alba Golf.
– Det känns oerhört kul och spännande att vara med och grunda ett helt nytt koncept inom golfen. Detta är en långsiktig satsning och jag är övertygad om att inomhusgolfen kommer växa kraftigt närmaste åren, säger Filip Tysander, medgrundare och majoritetsägare.
– Vi är väldigt glada att få välkomna Alba golf till Sturegallerian och stolta att de väljer vår handelsplats för sin första etablering. Vi ser fram emot att kunna erbjuda en aktivitet som passar vår målgrupp väldigt bra och som kompletterar Sturegallerians utbud på ett modernt sätt, säger Ann-Sofie Svennberg, Centrumchef på Sturegallerian.

JLL var rådgivare till Sturegallerian i uthyrningsprocessen.

I december öppnar sedan Alba Golf sin andra anläggning i Atrium Ljungbergs ombonade industrihistoriska lokaler i Sickla. Ambitionen är att skapa en miljö där man vill umgås och socialisera och samtidigt spela golf, oavsett om man är nybörjare eller proffs.
– De industrihistoriska lokalerna i Dieselverkstaden är helt magiska och helt rätt för vårt koncept. Vi ser verkligen fram emot att öppna i Sickla. Det märks att det är en plats där mycket är på gång, säger Henrik Berg Björnelius, vd och en av grundarna på Alba Golf.

Idag arbetar 8 000 personer i Sickla och fram till 2030 kommer de industrihistoriska kvarteren att växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 1 500 bostäder. Vid sidan av restauranger och butiker finns idag även padelbanor, klätterhall, fotbollscenter och flera gym i området. Och för den som vill röra sig i naturen så ligger både Sickla sjö, Hammarbybacken och Nackareservatet runt knuten.
– Det här konceptet som kombinerar en upplevelsebaserad aktivitet med en trevlig miljö för socialt umgänge är något många efterfrågar idag, inte minst av företag som vill kunna erbjuda sina medarbetare möjlighet till en aktiv livsstil. Etableringar av detta slag är helt i linje med hur vi vill skapa en bra mix av verksamheter här i Sickla, säger René Stephansen, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Sickla.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY