Image

Innovatum fortsätter växa – beslut fattat om projekt 103

Bygg/Arkitektur Nu är alla beslut tagna för att projekt 103, som är en viktig del i den fortsatta utvecklingen av Innovatum, ska kunna bli verklighet.
Publicerad den 26 Juni 2018
Innovatum. Bild: Kraftstaden Fastigheter
Innovatum.

Projektet, som slutligen ska bli en kontorsfastighet i sju plan på 10 400 kvadratmeter, kommer innehålla kontorsmiljöer anpassade för allt som spås och efterfrågas i framtiden.

Kraftstaden fortsätter satsningen på en hållbar framtid och bygger därför även denna kontorsfastighet så att energiåtgången minimeras och inomhusklimatet blir av bästa sort. Byggnaden kommer byggas i enlighet med Miljöbyggnad Silver och förses med solceller på taket.

Med projekt 103 fortsätter Kraftstaden Fastigheter utveckla området Innovatum.

– Vi tydliggör och förstärker Innovatums centrala del och erbjuder samtidigt fler attraktiva kontorslokaler i de bästa av lägen, förklarar Anders Torslid, vd för Kraftstaden.

Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande, konstaterar att projektet bidrar till stadens mål att skapa 8 000 nya arbetsplatser till år 2030.

– Med fler arbetsplatser finns det plats för fler invånare att arbeta här vilket rimmar med vårt mål att nå 70 000 invånare till 2030, säger han.

Investeringen uppgår till 255 miljoner kronor och byggstarten är planerad till september 2018 med inflytt under år 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY