Image

Inget åtal mot Hans Ahlin i Dagonhärvan

JURIDIK Faluns näringslivschef Hans Ahlin åtalas inte för korruption. En oberoende värderare har kommit fram till att fastigheten han köpte för 300 000 kronor var värd just det priset.
Publicerad den 31 Juli 2008

Det var två Falupolitiker som anmälde Ahlin för mutbrott, sedan han köpt en fastighet av Dagon för 300 000 kronor. De menade att han hade fått köpa den för billigt och att kunde röra sig om ett mutbrott.

Men utredningen är nu nedlagd, skriver Falu-kuriren.

- En oberoende värderare tittade på fastigheten och kom fram till den summan så det går inte att bevisa någon muta. Jag har därför lagt ner utredningen, säger kammaråklagare Erik Fågelsbo till tidningen.

Ahlin själv menar att han hela tiden varit övertygad om att han köpt priset till ett marknadsmässigt pris.

- Huset var i princip fallfärdigt när jag köpte det. Jag är besviken på dem som anmälde mig, säger han till Falu-kuriren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige