Image

Ingen av galleriorna vid Odenplan blir av

STADSUTVECKLING Det har funnits ett flertal galleriaplaner runt Odenplan de senaste åren. Men nu verkar det som att ingen av dem blir verklighet.
Publicerad den 21 December 2009

Eftersom gallerian i anslutning till Citybanans nya tågstation inte blir av, har också Diligentia och Folksam ändrat sina planer på en ny galleria i Läkarhuset, skriver tidningen Vi i Vasastan.

- I och med att det varken blir ett nytt Stadsbibliotek eller en galleria så har vi gått tillbaka till ruta ett. Huset är fullt uthyrt ett fl ertal år framåt och fungerar som det är. I dagsläget har vi inga planer på att göra om någonting, säger Markus Pfister, fastighetschef på Diligentia, till tidningen.

Den tredje gallerian blir inte heller av. Bygglovsansökan om att bygga ut fastigheterna Apelträdet 3 och 4 i hörnet Markvardsgatan/ Sveavägen för att skapa en mindre galleria i källar- och bottenplan har dragits tillbaka.

- Fastighetsägaren avled tidigare i år. Nu har hans släktingar tagit över huset och de driver inte frågan vidare. De tidigare planerna är inte längre aktuella, säger Erik Persson, den arkitekt som tidigare var med i projektet, till Vi i Vasastan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige