Image

Ingela Lindh blir ny stadsdirektör

Karriär Ingela Lindh föreslås bli ny stadsdirektör i Stockholm. Hon är idag biträdande stadsdirektör och chef för avdelningen för stadsutveckling, samt vd för Stadshus och var tidigare vd för Stockholmshem.
Publicerad den 8 September 2016
Ingela Lindh. Bild: Stockholms stad
Ingela Lindh.

Margareta Östrand och Fredrik Jurdell föreslås bli nya biträdande stadsdirektörer. Margareta Östrand är stadsdelsdirektör på Södermalms stadsdelsförvaltning och Fredrik Jurdell är vd på SHIS. Förslaget ska förhandlas enligt MBL för att sedan komma upp till beslut på Kommunstyrelsens nästa sammanträde, onsdag den 14 september.

– Ingela Lindh har arbetat med att förändra stadens organisation och arbetssätt när det gäller bostadsbyggandet där vi har ett tydligt och högt ställt mål om 40 000 bostäder till 2020. Det är något som hon nu tar med sig i sin nya roll som stadsdirektör. Bostadsbristen är en av de största utmaningarna som Stockholm står inför, säger finansborgarråd Karin Wanngård.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige