Image

Inga skadeståndskrav mot tidigare HSB-toppar

JURIDIK HSB Malmö väcker inte skadeståndstalan mot den tidigare vd:n Lars Danielsson och den tidigare ordföranden Alf Gustavsson.
Publicerad den 2 Februari 2009

Advokatfirman Lindmark Welinder i Lund fick, efter HSB Malmös föreningsstämma 2008, i uppdrag att utreda konsekvenserna av icke beviljad ansvarsfrihet för Danielsson och Gustavsson. Styrelsen har nu erhållit en slutrapport.

Den skada som kan sägas föreligga är i ett juridiskt perspektiv begränsad i tiden till kalenderåret 2007. Skadan är större än vad som tidigare redovisats, men kan aldrig överstiga ett belopp om cirka en halv miljon kronor.

– Styrelsen gör i likhet med det som anges i rapporten den bedömningen att även om föreningens skada inte är obetydlig rör det sig om en komplicerad, och sannolikt mycket omfattande, rättslig process. Rättegångskostnaderna kan snabbt komma att överstiga det krav en tvist kan gälla, och därför fattar vi detta beslut, säger Claes Caroli, styrelseordförande.

Vad gäller tidigare verkställande direktör finner inte utredningen att förutsättningar för ansvar föreligger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige