Image

Ikea storsatsar i Västerås

AFFÄRER Ikea storsatsar på ett nytt varuhus i Västerås. Ikea köper 217 000 kvadratmeter mark av Västerås kommun, och planerar att bygga ett 30 000 kvadratmeter stort varuhus på Erikslund i Västerås.
Publicerad den 21 Maj 2008

Kommunens näringslivschef Helmer Larsson bekräftar affären för Market.se
– Vi har kommit överens om att sälja 217 000 kvadratmeter mark till Ikeas fastighetsbolag vid E 18 på Erikslund, säger Larsson till Market.se.

Köpeskillingen uppgår till 186 miljoner kronor.
Ikea etablerade sig i Hälla handelsområde i Västerås 1984. Det nya varuhuset innebär att man flyttar från östra till västra delen av staden. Det nya varuhuset blir dubbelt så stort som det gamla, och beräknas öppna i slutet av 2009 eller i början av 2010.

Vad som då ska hända med det gamla varuhuset är oklart.
– Men den skulle kunna byggas om till en galleria som Birsta city i Sundsvall, säger Helmer Larsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige