Image
London.
London. Bild: CC by 2.0: Dun Can

Ikea premiärköper köpcentrum i London

Transaktioner Ikeas fastighetsbolag Ingka Centers köper gallerian Kings Mall i stadsdelen Hammersmith, i västra London, från Schroder UK Real Estate Fund.
Publicerad den 10 Januari 2020
Gerard Groener. Bild: Ingka Centers
Gerard Groener.

Förvärvet är Ingka Centers första i Storbritannien och representerar en milstolpe för företaget, som under 2018 tillkännagav en ny strategisk vision och investeringar på 7,3 miljarder euro för att omvandla sin verksamhet som svar på den förändrade detaljhandelsmiljön.

Ingka Centers planerar att förvandla köpcentret till en ny IKEA-förankrad stadsdel med blandad användning, vilket hjälper till att förnya Hammersmith-området.

Fastigheten förvärvades från Schroder UK Real Estate Fund och omfattar 27 133 kvadratmeter, inklusive köpcentrumets 604 parkeringsplatser.

Den sammanlagda investeringsvolymen, inklusive förvärv och framtida ombyggnad är cirka 170 miljoner pund.

Gerard Groener, Ingka Centers verkställande direktör:
– Våra urbana projekt handlar om att komma närmare fler människor, och ett nybyggt Kings Mall kommer att vara en idealisk plats för att nå miljontals Londonbor. Hammersmith är en plats där människor arbetar, bor och tillbringar sin fritid, och vi vill vara en del av det. Det är ett av Londons viktigaste platser för detaljhandel och har utmärkta kollektivtrafikförbindelser.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Säkerhet är kundnöjdhet för Specialfastigheter

Bolag Se hotbilden och bygg verksamheten därefter – det är så Specialfastigheter jobbar. Och det har gett resultat. – Man måste fråga sig vad säkerhet är och förstå hotbilden för att kunna bygga en verksamhet som ska klara den, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY