Image

Ikano hyr ut 10 000 kvadratmeter i Västerås

UTHYRNING Ikano Retail Centres har tecknat avtal med City Gross om 10 000 kvadratmeter butiksyta i köpcentrumprojektet Erikslund i Västerås. City Gross ligger i ena änden av köpcentrets galleria, som har 95 butiker i två våningar. Ikea ligger i den andra.
Publicerad den 3 Mars 2010

- Vi är glada att knyta City Gross till vårt nya köpcentrum som vi bygger tillsammans med Ikea enligt vår gemensamma strategi. City Gross kommer att bygga en modern butik på 10 000 kvadratmeter. Uthyrningen av övriga butiksytor är i full gång och intresset är stort, säger Jan Kristensson, vd på Ikano Retail Centres.

Det nya köpcentret är i två plan och har en sammanlagd yta på 80 000 kvadratmeter. City Gross, Ikea och de 95 attraktiva butikerna blir ett komplement till cityhandeln i Västerås och beräknas locka cirka fem miljoner besökare per år. Planerad öppning för City Gross är våren 2011.

- Vi har goda erfarenheter av att etablera City Gross nära Ikea och ser fram emot att bidra till att öka konkurrensen inom dagligvaruhandeln i Västerås, säger Jonas P Andersson, detaljhandelschef på BergendahlsGruppen.

I dag förvaltar Ikano Retail Centres handelsplatser med Ikea i Linköping, Sundsvall, Haparanda, Kalmar, Örebro och Stockholm. Uddevalla, Borlänge och flera finska städer står på tur för nya handelsplatser enligt samma strategi.

Dessutom ligger Ikano Retail Centres i startgroparna för en vidareutveckling av den befintliga handelsplatsen intill Ikea i Kungens Kurva i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige