Image
Bild: Ikano Bostad / Wikimedia commons

Ikano bostad förvärvar dubbelt i Kungälv

Transaktioner Ikano Bostad förvärvat två fastigheter av Kungälvs kommun med möjlighet att bygga cirka 100 nya bostäder.
Publicerad den 19 Januari 2019

Förvärvet är ett steg i att uppfylla avsiktsförklaringen som tecknades mellan Ikano Bostad och Kungälvs kommun under 2015.

I enlighet med avsiktsförklaringen ska Ikano Bostad bygga 500 bostäder i Kungälvs kommun mellan 2017–2022. De två fastigheterna, som idag är parkeringsplatser, ligger bredvid Mimers Hus Gymnasium och Mimers kulturhus.

Utöver att bygga bostäder bidrar Ikano Bostad till det sociala hållbarhetsarbetet i Kungälv. Bland annat har Ikano Bostad varit med och arrangerat snickarskola för barn i Komarkenområdet och är även med och stöttar olika lokala initiativ för ett ökat innanförskap.

– Vi är väldigt glada över att ha förvärvat två fastigheter med så bra läge i Kungälv, och att det sociala hållbarhetsarbetet som vi har åtagit oss i avsiktsförklaringen löper på så bra, säger Katarina Widén Allansson, regionchef Väst på Ikano Bostad.

Ikano Bostad tillträdde den första fastigheten den 21 december 2018. Där kommer Ikano Bostad att bygga cirka 50 bostadsrätter. Produktionsstart av kvarteret är planerat till 2020.

Ikano Bostad tillträder den andra fastigheten i slutet av 2019.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige