Image
Uppsalahem väljer Cykelfabriken för sin flytt till nya och moderna lokaler i Uppsala.
Uppsalahem väljer Cykelfabriken för sin flytt till nya och moderna lokaler i Uppsala. Bild: Ihus

Ihus hyr ut till Uppsalahem i Cykelfabriken

Uthyrning Uppsalahem väljer Cykelfabriken för sin flytt till nya och moderna lokaler i Uppsala. Totalt omfattar den nya uthyrningen omkring 1 500 kvadratmeter kontorsyta. I och med detta är Uppsalahem Cykelfabrikens första hyresgäst.
Publicerad den 13 Juli 2019
Annons
Image

IHUS förvandlar det som i början av 1900-talet var moderna industrilokaler till moderna kontor, där mötet mellan människor och idéer får än större utrymme. I Cykelfabriken kommer ytor och upplägg att anpassas flexibelt, med tillgång till delade utrymmen för de hyresgäster som inte behöver allt i sin egen lokal. Lika självklar som huset historia, är också satsningen på hållbara materialval och digitala lösningar i renoveringen av den gamla fabriken. Projektet beräknas vara helt färdigställt under våren 2022.

– Vi har följt renoveringen av Cykelfabriken, då vi idag sitter i lokaler mittemot, och vi är väldigt glada över att få bli del av en Uppsalas industrihistoria. Det centrala läget och möjligheten som lokalerna ger till att arbeta aktivitetsbaserat, har varit nyckelfaktorer för oss i valet, säger Stefan Sandberg, vd Uppsalahem.

– Efterfrågan på centrala kontorslokaler är fortsatt hög och vi har ett flertal intressenter vi hoppas kunna hitta samarbete med under hösten. Ambitionen med Cykelfabriken är att tillskapa moderna och hållbara kontorslösningar i ett levande affärskvarter. Uppsalahem är sedan länge hyresgäst hos oss och det är väldigt roligt att vi fått fortsatt förtroende att tillhandahålla lokaler åt dem, säger Hanna Ljungberg, marknadschef IHUS.

Totalt har Uppsalahem cirka 270 medarbetare och ett 120-tal kommer att arbeta i Cykelfabriken. I samband med flytten kommer även Studentstaden och ett av Uppsalahems distriktskontor att flytta in.

– Jag ser stora fördelar flera delar av verksamheten sitter tillsammans – och kan ge en ännu bättre kundupplevelse till våra hyresgäster, berättar Stefan Sandberg.

Inflyttning för Uppsalahem sker under sista kvartalet 2020.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Balder gör nytt utlandsköp

Transaktioner Balder slår till med ny affär utanför Sverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY