Image

Ihus blir koldioxidneutralt

Bolag Ihus i Uppsala försörjer nu sina fastigheter enbart med koldioxidneutral fjärrvärme och fjärrkyla. Bolaget strävar efter att bli helt fossiloberoende.
Publicerad den 25 Januari 2016

I Uppsala tillverkas fjärrvärmen av en bränslemix där delar är fossila bränslen. Ihus har nu valt en koldioxidneutral produkt som inte ökar mängden koldioxid i vår atmosfär. Mer träavfall blandas in i bränslemixen för att kompensera för de fossila fraktionerna.

Ihus mål är att använda så lite energi som möjligt med bibehållen god inomhusmiljö där all energi och bränslen som används på sikt ska vara 100 procent förnybara. Vi har sedan länge valt att handla ’Bra Miljöval’-märkt el från sol, vind och vatten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige