Image

Ihus blir koldioxidneutralt

Bolag Ihus i Uppsala försörjer nu sina fastigheter enbart med koldioxidneutral fjärrvärme och fjärrkyla. Bolaget strävar efter att bli helt fossiloberoende.
Publicerad den 25 Januari 2016

I Uppsala tillverkas fjärrvärmen av en bränslemix där delar är fossila bränslen. Ihus har nu valt en koldioxidneutral produkt som inte ökar mängden koldioxid i vår atmosfär. Mer träavfall blandas in i bränslemixen för att kompensera för de fossila fraktionerna.

Ihus mål är att använda så lite energi som möjligt med bibehållen god inomhusmiljö där all energi och bränslen som används på sikt ska vara 100 procent förnybara. Vi har sedan länge valt att handla ’Bra Miljöval’-märkt el från sol, vind och vatten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Ihus på Branschguiden

AB Uppsala kommuns Industrihus, eller som vi kallar oss, Ihus, är ett fristående aktiebolag som ingår i Uppsala kommun. Bolaget grundades 1972 och ägs till 100% av Uppsala Stadshus AB.<br /> <br /> Ihus syfte är att skapa tillväxt och utveckling för Uppsala kommun genom att tillhandahålla rum att utvecklas i. Vi erbjuder klimatsmarta, innovativa och dynamiska fastighetslösningar till företag och offentlig verksamhet som växer och utvecklas inom Uppsala.

Läs mer om Ihus på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter börsnoteringen – John Mattson redo att öppna plånboken

Bolag Bolaget är beredda att investera 3,5 miljarder kronor de närmaste åren. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY