Image
Ica och Mimer har tecknat avtal om ny Ica-butik i Bäckby.
Ica och Mimer har tecknat avtal om ny Ica-butik i Bäckby. Bild: Archus Arkitekter

Ica och Mimer har tecknat avtal om ny Ica-butik i Västerås

Uthyrning Ica Sverige och Bostads AB Mimer har tecknat ett avtal om att bygga en ny livsmedelsbutik i stadsdelen Bäckby i Västerås. Butiken kommer att finnas på gatuplan i ett av de tre husen som Mimer bygger i nya Bäckby centrum. Lokalen är på cirka 800 kvadratmeter och byggnationen inleds hösten 2019 och den nya Ica-affären beräknas öppnas under första delen av 2022.
Publicerad den 26 September 2019
Annons
Image

I Bäckby kommer ett helt nytt centrum att byggas de närmaste åren. Det handlar om 400-500 nya bostäder, nya affärslokaler, gator, torg och aktivitetsplaner som byggs av Bostads AB Mimer, Ikano Bostad, BoKlok och Västerås stad. Samtidigt med byggandet av ett nytt centrum genomförs ett flertal olika satsningar för att öka sammanhållning, trygghet och sysselsättning i stadsdelen.

Mimer kommer att bygga tre nya hus i Bäckby centrum med totalt 105 hyreslägenheter och nära 1 600 kvadratmeter kommersiella lokaler, varav Ica nu tecknat avtal om att investera i en ny livsmedelsbutik på cirka 800 kvadratmeter.
– Jag är glad över att vara en del av förnyelsen som nu sker på Bäckby. Jag och min personal ser verkligen fram emot att öppna den nya Ica-butiken och erbjuda alla våra kunder möjligheter att handla i nya fräscha lokaler, säger Patrik Vatka, Ica-handlare.
– Vi är väldigt nöjda med att Ica väljer att investera i en ny butik på Bäckby. Hela stadsdelen kommer att utvecklas mycket de kommande åren. Att Ica ser möjligheterna och tror på Bäckby som ett stark handelsplats i västra Västerås är en viktig signal till alla aktörer som investerar i området och stärker bilden av Bäckby som en bra stadsdel för boende, handel, arbete och besök, säger Mikael Källqvist, vd för Bostads AB Mimer.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY