Image
Bild: Ica

Ica och Alectas bolag i halvmiljardköp

Transaktioner Ancore Fastigheter köper handelsfastigheterna Ljusta 7:5 i Sundsvall och Skårby 3:31 i Kungsbacka från Ica Fastigheter Sverige. Största hyresgäst i fastigheterna är Maxi Ica Stormarknad. Det underliggande fastighetsvärdet är cirka 450 miljoner kronor och omfattar cirka 22 000 kvadratmeter uthyrningsbar area.
Publicerad den 2 December 2011
Ica Maxi i Kungsbacka. Foto: Christer Ehrling. Bild: Christer Ehrling
Ica Maxi i Kungsbacka. Foto: Christer Ehrling. Lena Boberg. Bild: Ica. Bild: Ica Fastigheter
Lena Boberg. Bild: Ica.

– Handelsfastigheterna i Sundsvall och Kungsbacka är moderna, ligger i etablerade affärslägen och har långa hyresavtal med Ica. Det gör det här till en alldeles utmärkt investering för Alecta, säger Kent Jonsson som är ansvarig för indirekta fastighetsinvesteringar på Alecta.
– Detta förvärv är i enlighet med Ancores långsiktiga expansionsstrategi, att förvärva och äga fastigheter som innehåller Ica-butiker, säger Lena Boberg, vd på Ica Fastigheter.

Catella Corporate Finance har varit finansiell rådgivare i transaktionen.

Fakta om Ancore Fastigheter

Ancore Fastigheter bildades som ett joint venture mellan Ica och Alecta i slutet av 2010. Bolaget ska förvärva och äga fastigheter i Sverige med långa hyresavtal där Ica är huvudsaklig hyresgäst. Under det tredje kvartalet förvärvades även handelsfastigheten Noret 2:75 i Mora från NorCap AB. Efter ovan gjorda förvärv har Ancore Fastigheter ett fastighetsvärde på cirka tre miljarder kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige