Image
Ica öppnar nytt matkoncept i Mood Stockholm.
Ica öppnar nytt matkoncept i Mood Stockholm. Bild: AMF Fastigheter

Ica lanserar nytt matkoncept i Mood Stockholm

Uthyrning Ica öppnar ett nytt matkoncept som kombinerar inslag från den klassiska lanthandeln med den moderna restaurangens i Mood Stockholm.
Publicerad den 2 Mars 2020
Annons
Image
Från vänster: Lena Rune, Markus Tungården, Mats Bergvall, David Johansson. Bild: AMF Fastigheter
Från vänster: Lena Rune, Markus Tungården, Mats Bergvall, David Johansson.

Icanders är både en restaurang och måltidsbutik som på olika sätt knyter an till Icas mångåriga historia. Satsningen har fått sitt namn från Icas klassiska reklamprofil från 70- och 80-talen, Icander. Maten har sitt ursprung i den svenska husmanskosten men i modern tappning.

Icanders kommer att drivas av Mats Bergvall och David Johansson, båda med lång erfarenhet inom restaurangbranschen.
– Vi vill skapa ett folkligt ställe - ett häng för alla där man har möjlighet att äta dagens alla måltider och samtidigt se när modern husmanskost, bröd och bullar bakas. Vi tycker om matkultur som vi jobbar med utifrån vår egen kunskap och passion. Kunskap om råvaror, kvalitet och hållbarhet. Passion för måltiden, människan och mötet. Något vi vill dela med oss av till alla, framför allt på plats, säger Mats Bergvall, konceptutvecklare nya affärer, Ica Sverige.

Icas hundraåriga historia inom svensk mattradition kommer också att göra sig påmind på andra sätt. Interiören kommer exempelvis att låna klassiska element från lanthandeln som köpmannadiskar och takkrokar. Ett hisschakt som ej är i bruk kommer att användas för att odla grönsaker.
– Mood Stockholm har en fantastisk styrka när det kommer till att attrahera nya och unika handelskoncept som på olika sätt berikar kvarteret. Icanders blir ytterligare ett spännande tillskott. Icanders erbjuder det högkvalitativa matutbud som efterfrågas av våra kunder och vi ser fram emot att välkomna dem till kvarteret under våren, säger Lena Rune, centrumchef för Mood Stockholm.

Icanders öppnar i Mood Stockholm i hörnet Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan den 1 april. Lokalen omfattar en yta på 422 kvadratmeter, varav kundytan uppgår till 240 kvadratmeter, och inrymmer även ett bageri.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige