Image

Ica i affär med Stockholms stad i Årsta

Transaktioner Ica Fastigheter har tecknat ett markanvisnings- och intentionsavtal avseende fastighetsreglering med Stockholms stad avseende avyttring och förvärv av mark i Årsta.
Publicerad den 28 Januari 2013

Transaktionen väntas ge en reavinst för Ica Fastigheter på 400-500 miljoner kronor.

Ica Fastigheter äger idag en lagerfastighet som ligger inom stadsutvecklingsområdet för Årstafältet. Ica Fastigheter och Stockholms stad har ingått ett intentionsavtal som innebär att Ica Fastigheter förvärvar tillskottsmark i anslutning till Postgården 1 och säkrar ett bra butiksläge samt avyttrar mark inom Postgården 1 till Stockholms stad.

Transaktionen förväntas, bland annat beroende på exploateringsgrad, kunna ge upphov till en reavinst för ICA Fastigheter om cirka 400-500 miljoner kronor. Denna kommer tidigast att påverka resultatet 2016 då tillträdet förväntas äga rum.

Formellt beslut fattas av Stockholms kommunfullmäktige under våren 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige