Image

I&U bygger om ”Gamla Sanatoriet”

Bygg I&U Fastigheter planerar en stor omgörning av det så kallade ”Gamla Sanatoriet” i Adolfsberg, Örebro.
Publicerad den 14 November 2012

I&U Fastigheter AB har tillsammans med Örebro kommun arbetat fram en ny detaljplan för uppförande av cirka 80 lägenheter och ombyggnation av cirka 3 000 kvadratmeter i existerande fastighet för samhällsverksamheter som förskola, äldreaktiviteter med mera. Totalt omfattar byggnationen drygt 10 000 kvadratmeter.

Området är beläget i en naturskön miljö, med skog och rekreationsområden alldeles intill.

- Vi är mycket glada att detaljplanen har antagits, då vi ser en fantastisk miljö för boende och verksamheter såsom förskola i området, säger Claes Jernbeck, vd för I&U fastigheter.

Redan i dag driver kommunen tre förskoleavdelningar i existerande byggnad.

- Nu sätter vi igång att ta området framåt och undersöker hur och med vilka vi skall genomföra detta. Detaljplanen ger utrymme för olika typer av boende vilket gör det intressant ur flera perspektiv. Även de verksamheter som skall drivas i existerande lokaler kan vara antingen i kommunal eller privat regi.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige