Image

I dag påbörjas bygget av Västra Balingsnäs

STADSUTVECKLING I dag tas det första spadtaget till det nya bostadsområdet Västra Balingsnäs i Huddinge. 260 bostäder ska byggas i kanten av Orlångens naturreservat, av Skanska, Alliance Fastighetsutveckling och Småa.
Publicerad den 5 Maj 2008

Den natursköna miljön, med skogsstråk bland husen, men ändå på cykelavstånd till Huddinge centrum lockar många.
– Den 5 maj sätter vi spaden i jorden för de 260 bostäderna, som ska byggas i harmoni med den vackra naturmiljön, säger kommunalrådet Tomas Hansson, kd, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, Tomas Hansson (kd).

Förutom det naturnära, med en egen våtmark där de boende kan gå på spänger, är det också nära till bad, skidspår och andra fritidsaktiviteter.
Andra skäl till den stora efterfrågan är mer jordnära: Den prisbelönade Balingsnässkolan ligger alldeles i närheten och förskolor finns också intill bostadsområdet.

Bebyggelsen blir blandad med drygt 100 fristående hus och bostadsrätter.
Husen varierar mellan fristående villor, parhus, radhus och kedjehus.
Här ska också finnas lägenheter i flerbostadshus och lägenheter för 50+

– Bland dem som redan anmält intresse hör vi att naturupplevelser tillför kvaliteter som blir en stark faktor, säger Peder Williamson, vice vd på Småa.

Första spadtaget är mellan klockan 11 och 13 i dag. Samtidigt lanseras hemsidan www.vastrabalingsnas.se.

Säljstarten sker den 18 maj.
– Med det här konceptet tror vi att det går alldeles lysande när vi väl trycker på knappen, säger Peder Williamson.

– För den som söker är också Huddinge som en stor inflyttningskommun attraktivt. Med Flemingsberg som stark regional kärna med Södertörns tingsrätt, högskolan och två universitet är dragningskraften stark, säger Tomas Hansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige