Image
I am Home byggstartar 252 lägenheter i Västerås.
I am Home byggstartar 252 lägenheter i Västerås. Bild: E/S-A arkitekter

I am Home byggstartar 252 lägenheter i Västerås

Bygg/Arkitektur I am Home, byggherre och projektutvecklare av flerbostadshus och samhällsfastigheter, utvecklar i stadsdelen Eriksborg i Västerås. Totalentreprenadsavtal har tecknats med Consto. Nu påbörjas byggnationen av 252 lägenheter.
Publicerad den 10 Maj 2021

Projektet omfattar cirka 14 000 kvadratmeter BTA fördelat över sex huskroppar med fyra våningar samt en vindsvåning. Projektet innefattar 252 lägenheter som efter färdigställandet kommer att upplåtas som hyresrätter av Rikshem.

I utvecklingen av projektet har I am Home satsat för att tillvarata projektets unika förutsättningar och möjligheter. Byggnationen av fastigheterna startar under vecka 19 och skall certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
– Projektets geografiska läge med närhet till skola och barnomsorg, dagligvaruhandel och centrum men även skog och natur uppfyller en bredare målgrupps önskemål. Vi har skapat en lägenhetsfördelning med planlösningar som ska kunna täcka in dessa målgruppers aktuella och framtida kravställningar och bidra till en enklare vardag, säger Jacob Strandell, ansvarig projektutvecklare för projektet på I am Home.

Västerås ingår i en spännande och expansiv region för bostadsutveckling där I am Home ser stor potential och aktivt sonderar efter nya projekt och samarbeten.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige