Image

Hyresgästföreningen lanserar Boinstitutet

Sverige Under våren 2017 lanserar Hyresgästföreningen Boinstitutet. Syftet med Boinstitutet är att samla och förena människor med god insikt i och kunskap om bostadspolitik, forskning kring bostadsfrågor och samhällsutveckling för att ytterligare sätta fokus på bostadsfrågorna.
Publicerad den 23 Februari 2017
Moa Andersson, programledare för Boinstitutet. Bild: Hyresgästföreningen
Moa Andersson, programledare för Boinstitutet.

Boinstitutet ska arbeta på bred front för att driva och bredda den bostadspolitiska debatten. Detta sker genom samtal, seminarier och nätverksträffar men även genom att ge ut publikationer och på andra sätt bidra till det offentliga samtalet. Boinstitutet ska vara en viktig och kunskapsinriktad part i samhällsdebatten.

Arbetet ska bedrivas i samarbete med andra aktörer och intressenter inom bostadsområdet. Till Boinstitutet knyts två råd, ett opinionsråd och ett forskningsråd, som ska vara rådgivande och bidra med omvärldsbevakning och kunskap inom sina respektive områden.

Verksamhetsledare för Boinstitutet är Moa Andersson. Hennes uppdrag sträcker sig över tre år och innebär att hon ska bygga upp och utveckla Boinstitutets verksamhet.

Moa Andersson kommer senast från Swedbank Group Public Affairs, där hon arbetat med långsiktiga relationer och nätverk rörande bankens samhällsengagemang på koncernnivå.

– Det känns väldigt spännande att få vara med och bygga upp en verksamhet som så tydligt har som syfte att utveckla och bredda samhällsdebatten. Det ligger dessutom i linje med Hyresgästföreningens arbete med att bli en bredare samhällsaktör och en tydligare mötesplats för boendefrågor, säger Moa Andersson.

– Boinstitutet har en viktig plats att fylla i den bostadspolitiska debatten, inte minst med tanke på det behov som finns av att även lyfta det bostadssociala perspektivet.

– Jag har under min tid på Swedbank arbetat mycket med både relationsskapande och ren seminarieverksamhet, inte minst bankens aktiviteter i Almedalen. Jag ser verkligen fram emot att utveckla även den delen av Boinstitutets verksamhet, säger Moa Andersson.

Moa Andersson tillträdde den 16 februari och kommer inledningsvis att fokusera på att bygga upp Boinstitutet och göra det till en intressant aktör i bostadsdebatten.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige