Image
Bild: Profi

Hyresgästerna försöker stoppa rekordaffären

Juridik För knappt två veckor sedan skrev vi om försäljningen av Carolus 34 innehållande 635 lägenheter i Caroli City i centrala Malmö. Nu går hyresgästerna ut i stark protest mot affären och menar att de blivit överkörda.
Publicerad den 21 Februari 2011
Carolus 34. Foto: Profi. Bild: Profi
Carolus 34. Foto: Profi.

Hyresgästerna som bildat en bostadsrättsförening med avsikten att köpa fastigheten när den kom ut till försäljning menar att säljaren Profi borde ha frågat dem först. I stället gick affären som bekant till Akelius Fastigheter.

– Vi har varit trötta på ständiga ägarbyten, misskötsel och eftersatt underhåll. Nu känner vi oss helt överkörda. De borde ha frågat oss om vi ville köpa innan de kontaktade Akelius, säger Esther Looren de Jong, ordförande i bostadsrättsföreningen till Sydsvenskan.

Bostadsrättsföreningen lämnade in en intresseanmälan till fastighetsregistret som registrerades två dagar efter att Profi meddelat att de sålt till Akelius.

– Akelius har inte ansökt om lagfart än. Vi tror att vi fortfarande har möjlighet att köpa fastigheten, säger Esther Looren de Jong till Sydsvenskan.

Profis vd Staffan Olsson är dock inte orolig.

– Man kan inte gå in och göra en registrering i efterhand på ett hus som redan är sålt. Den dagen då det blir sålt drar man ett aktuellt utdrag ur fastighets¬registret, där framgår om det finns en förening som anmält om förköp. Det fanns inte när vi sålde huset, säger Staffan Olsson till Sydsvenskan.

Bostadsrättsföreningen tänker nu vända sig till hyresnämnden i ett försök att stoppa affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige