Image

Hyr ut nästan 5 000 kvadratmeter i Posthornet

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Folktandvården Skåne om 4 800 kvadratmeter i fastigheten Posthornet som just nu byggs vid Lunds centralstation.
Publicerad den 6 December 2016
Diös hyr ut i Posthornet i Lund. Bild: Wihlborgs
Diös hyr ut i Posthornet i Lund.

I lokalerna kommer det att finnas en stor modern klinik med 38 behandlingsrum för både allmän- och specialisttandvård, en kunskapsarena med fokus på forskning, vårdutveckling och utbildning samt Folktandvården Skånes huvudkontor. Inflyttning är planerad till den 1 april 2018 och hyresavtalet löper på 15 år.

- Det är en spännande satsning som Folktandvården gör och vi är glada att de väljer att samarbeta med Wihlborgs. Här får de toppmoderna lokaler på strategiskt läge alldeles intill Lunds central, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

- Den dagliga kontakten och närheten mellan klinik, forskning och ledning kommer att öka vilket innebär att resultatet av kliniska forskningsprojekt snabbare kan nå ut i det praktiska vårdarbetet. Något som gynnar skåningarna, förklarar Marika Qvist, vd för Folktandvården Skåne.

Efterfrågan på moderna kontorslokaler i centrala Lund är stor och förhandlingar pågår med flera intressenter kring återstående ytor i Posthornet. Totalt finns cirka 11 000 kvadratmeter kontorsytor i fastigheten som står klar våren 2018. Byggnaden får en tydlig miljöprofil med solcellsanläggning på taket och miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Guld.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige