Image

Huvudkontor till Södra Porten

UTHYRNING Landic Property hyr ut 2 000 kvadratmeter till Plastal Group i Södra Porten i Mölndal. Plastal Group, med verksamhet i elva länder, väljer därmed att placera sitt globala huvudkontor där.
Publicerad den 3 April 2008

I samband med flytten kommer delar av Plastal Groups europeiska verksamhet att flytta till huvudkontoret i Södra Porten. På grund av närheten till flygplatsen Landvetter och de goda kommunikationerna blir Södra Porten företagets nav till Europa.

- Södra Porten är ett område som har framtiden för sig. Det är utmärkta kommunikationer både inom Sverige och mot resten av världen - en nyckelfaktor för ett internationellt företag som Plastal Group. Dessutom är det ett område med god service och bra restauranger, något som är viktigt för att våra medarbetare ska trivas, säger Claes-Olof Öberg, projektledare på Plastal Group.

Plastal Group hade tidigare kontor i Kungälv, och hyrde även då av Landic Property. Eftersom Plastal Group tidigare varit nöjda med Landic var det naturligt att ge dem förnyat förtroende som hyresvärd.

- Landic Property och deras samarbetspartners har varit lyhörda och flexibla under hela upphandlingen. Vi har kunnat arbeta snabbt framåt och har kunnat hålla den hårt pressade tidplanen, säger Claes-Olof Öberg.

Innan inflyttningen gör Plastal Group, tillsammans med Landic Property, ett antal förändringar i fastigheten. Bland annat kommer de att öppna upp för ett kontorslandskap, en stor skillnad gentemot den tidigare hyresgästen Ericssons kontorslokaler.

Södra Porten är ett område på frammarsch. Det finns många spännande restauranger och möjligheter till att göra ärenden i närområdet. Dessutom ligger det naturskönt vid Lackarebäcks Naturskyddsområde med vackra och vidsträckta grön- och strövområden.

Landic Property äger idag alla fastigheter inom Södra Porten. Andra företag som nyligen valt att hyra lokaler i Södra Porten är Honeywell, VGR IT samt Black and Decker. Landic Property genomför långtgående satsningar på Södra Porten för att göra det än mer attraktivt för hyresgäster. Landic Property tog över fastigheterna i Södra Porten i november 2006.

- Södra Porten är ett framtidsområde som vi satsar mycket på. Det har ett strategiskt läge rent geografiskt och vi har en stor tillströmning av hyresgäster, säger Tommy Sundbom, vd Landic Property i Sverige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige