Image

Hus flyttas till Vallastaden

Bostäder Vallastaden i Linköping tar till ett annorlunda grepp när det gäller markförsäljning. En tomt reserverad för den som vill flytta sitt befintliga hus. Vem som helst kan ansöka och vilket hus det blir kommer att avgöras av en särskild jury.
Publicerad den 15 Maj 2015
Julia Lantz. Bild: Vallastaden
Julia Lantz.

– När man bygger ett helt nytt bostadsområde kan det lätt bli lite monotont och opersonligt, men i Vallastaden finns en stor variation. Här bygger vi stort och smått, högt och lågt för alla sorters människor. Det enda som nu saknas är ett hus med lite mer historia. Därför har vi reserverat en tomt för den som vill flytta sitt befintliga hus hit, säger Julia Lantz, flyttombud och byggprojektledare på Linköpingsexpo AB.

Vilket hus det blir som får möjlighet att flytta till den reserverade tomten i Vallastaden, kommer att avgöras av en särskild jury. Några av de parametrar juryn kommer att bedöma utifrån är materialval, kulturhistoriskt värde och arkitektur.

– Om jag får drömma fritt skulle jag önska mig att få hit en skånelänga eller ett torp. Jag ser framför mig ett medelålders par bosatta i Skåne som vill flytta till Linköping för att deras barnbarn bor här. Eller en familj som spenderar mycket tid på sitt lantställe med generationer av snickarglädje och som vill ha närmare till staden, säger Julia Lantz.

Den reserverade tomten är 320 kvadratmeter och huset som flyttas kan vara max 200 kvadratmeter fördelat på två plan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige