Image
Frida Stannow Lind.
Frida Stannow Lind. Bild: Jonas Malmström

Humlegården värvar Stannow Lind till ny roll

Karriär Humlegården rekryterar Frida Stannow Lind från Kungsleden till en ny roll som chief operating officer
Publicerad den 21 September 2020

Humlegården har vuxit kraftigt de senaste åren och är nu ett av de största fastighetsbolagen med inriktning mot kontor i Stockholm. En framgångsrik förflyttning till en affärsmodell med kassaflödesfokus, en stark fastighets- och projektportfölj samt ett större fokus på affärsutveckling och hållbarhet har skapat en stabil position och ett bra utgångsläge inför framtiden.

Nu tar Humlegården nästa steg i utvecklingen och utnämner Frida Stannow Lind till COO. Den nyinrättade rollen fokuserar på samordning och utveckling av den operativa projekt- och fastighetsverksamheten.

Frida Stannow Lind har en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och kommer närmast från rollen som affärsutvecklingschef på Kungsleden, där hon arbetat sedan 2010. Dessförinnan har hon bland annat varit verksam som fastighetsutvecklingschef och partner på Ebab, arbetat som Investment Manager på Niam och som fastighetschef på Drott. På Humlegården kommer hon att bli övergripande ansvarig för avdelningarna förvaltning, affärsutveckling och projektutveckling. Hon kommer att ingå i Humlegårdens företagsledning och tillträder sin nya tjänst efter årsskiftet.

– Vi har åstadkommit stora förflyttningar de senaste åren och befinner oss nu i en position där vi är redo för nästa steg och ska öka vår genomförandekraft ytterligare. Riktningen är tydlig och engagemanget i bolaget är stort. Pågående skiften i omvärlden påskyndas, och det ställs stora krav på förändringstakt. Vår förmåga att nyttja kompetensen i bolaget och rikta kraften på bästa sätt är centralt för vår fortsatta framgång. Genom den nya rollen ökar vi samordningen inom den operativa verksamheten ytterligare, en viktig faktor i arbetet framåt. Vi är mycket glada över att få välkomna Frida Stannow Lind till Humlegården. Med sin erfarenhet, nyfikenhet och starka drivkraft blir Frida ett viktigt tillskott som kommer att bidra till vår strategiska långsiktiga utveckling, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården.

– Jag är både glad och förväntansfull över att efter årsskiftet få tillträda den nyinrättade tjänsten som COO på Humlegården. Bolaget har en bra position inför framtiden och verkar i några av Stockholms bästa lägen. Just nu står fastighetsbranschen inför många spännande utmaningar och jag ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare på Humlegården vara med och skapa värden på den resan, säger Frida Stannow Lind.

Kungsledens vd Biljana Pehrsson:

– Frida Stannow Lind har spelat en avgörande roll i att bygga upp fastighetsutvecklings- och projektverksamheten på Kungsleden och att bidra till bolagets hela affär. Kungsledens ledning och jag vill tacka Frida för hennes mycket förtjänstfulla insatser och önska henne all lycka när hon går över till Humlegården.

Frida Stannow Lind fortsätter i sin nuvarande roll till årsskiftet. Processen att rekrytera hennes efterträdare inleds omgående.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY