Image

Humlegården säljer i Ulvsunda

Transaktioner Humlegården säljer tre fastigheter i Ulvsunda industriområde, Bromma, till Profi. Fastigheterna omfattar cirka 27 000 kvadratmeter kommersiella lokaler – kontor och lager – samt 300 parkeringsplatser.
Publicerad den 11 Januari 2012
Annons
Image

Ingen köpeskilling kommuniceras, men Fastighetssverige uppskattar den till cirka 250 miljoner kronor.

Fastigheterna det rör sig om är Magneten 12, 18, och 30. År 2006 köpte Humlegården de tre fastigheterna plus Magneten 37 av Fabege i samband med en bytesaffär. De fyra fastigheterna – som tillsammans omfattade cirka 35 000 kvadratmeter – åsattes då ett fastighetsvärde om 255 miljoner kronor.

Avsikten med Humlegårdens förvärv den gången var att arbeta upp fastigheterna till en högre kvalitet.

2009 sålde Humlegården en fastighet till SL och nu säljer Humlegården de tre övriga till Profi.

-Vi är glada att överlämna stafettpinnen till Profi som är en betydande fastighetsägare i Bromma. Vår avsikt med att köpa in oss i Bromma och våra ambitioner har infriats varför det blev naturligt att sälja fastigheterna nu. Humlegården har en intressant projektportfölj varför försäljning gör att vi kan ytterligare fokusera oss på våra högst prioriterade uppgifter, säger Per-Arne Rudbert, vd på Humlegården Fastigheter AB.

I samband med färdigställandet av tvärbanans förlängning i början av 2013 kommer områdets tillgänglighet att förbättras, bland annat med en station i direkt anslutning till fastigheterna.

- Vi tror mycket på området. Tvärbanan kommer att betydligt öka tillgängligheten. Vidare så är andra infrastrukturprojekt i närområdet snart klara, projekt som historiskt försvårat trafiksituationen.

Vår ambition är att ta en aktiv roll i Ulvsundas fortsatta utveckling. Det finns få områden med motsvarande karaktär kvar i Stockholms närförorter, säger Staffan Olsson vd på Profi.

Thomas Sipos, vice vd på Profi tillägger:

- Denna välförvaltade portfölj med stabila hyresgäster och med en lång genomsnittlig hyresduration är ett typiskt exempel på fastigheter som vi aktivt letar efter.

Med förvärvet från Humlegården inräknat uppgår Profis samlade fastighetsbestånd nu till drygt 300 000 kvadratmeter. Profi ägs av bland andra Postens Pensionsstiftelse, Nobelstiftelsen, Kåpan Pensioner, Systembolagets Pensionsstiftelse, Akershus Fylkeskommunale Pensjonskasse, och Trondheim Kommunale Pensjonskasse.

Tenzing var rådgivare åt säljaren Humlegården.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige