Image
Anneli Jansson.
Anneli Jansson. Bild: Humlegården.

Humlegården presenterar stabilt resultat

Bolag Under 2020 stärkte Humlegården sina nyckeltal och kreditvärdighet och trots pandemins effekter kan bolaget se tillbaka på ett starkt år. I bokslutet konstaterar bolaget att det är frukterna av en stark kundportfölj, en bra positionering och ett långsiktigt arbete med fokus på kassaflöde, lönsamhet och hållbarhet.
Publicerad den 24 Februari 2021

Året i korthet:
Hyresintäkterna uppgick till 1 587 mkr (1 355), en ökning med 17 procent.
Hyresnivåerna i omförhandlade avtal ökade i genomsnitt 20 procent.
Uthyrningsgraden inklusive tecknade men inte inflyttade hyresavtal uppgick till 92 procent.
Driftöverskottet ökade med 19 procent till 1 206 mkr (1 015).
Överskottsgraden uppgick till 76 procent (75).
Finansnettot uppgick till -235 mkr (-147), vilket beror på ökad skuldvolym.
Förvaltningsresultatet ökade med 12 procent och uppgick till 920 mkr (819).
Marknadsvärdet på fastigheterna uppgick till 35 735 mkr. Orealiserade värdeförändringar på fastigheter uppgick till 612 mkr (3 205), vilket är en ökning med 1,7 procent sedan räkenskapsårets början.
Resultat efter skatt uppgick till 1 121 mkr (3 141).
Substansvärdet per aktie ökade med 7,1 procent (22,8).

Anneli Jansson, vd:
– Vi ser tillbaka på ett år som saknar motstycke i modern tid, där pandemin präglat samhället på många sätt. Trots utmanande tider har vi levererat ett bra resultat. Våra nyckeltal är stabila och vi fortsätter visa ett starkt förvaltningsresultat och ett ökat substansvärde.
– Pandemin har påskyndat digital utveckling, men också tydliggjort och stärkt kontorets roll. Betydelsen av kontorets kvalitet, funktion och attraktivitet har blivit mer uttalad. En helt grundläggande insikt är att värdet på våra hus bygger på att det finns människor som jobbar i dem. Med den utgångspunkten blir det tydligt att vi som fastighetsägare behöver bli ännu bättre på att förstå hur vi kan hjälpa våra kunder med betydligt mer än att tillhandahålla tak och fyra väggar. Humlegården behöver aktivt vara med och påverka vilken service och vilka tilläggstjänster som våra kunder erbjuds i våra lokaler. Vi har riktigt bra förutsättningar, med rätt kundbas och rätt platser, säger Anneli Jansson.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY