Image

Humlegården kör elbuss i Hagalund

Energi/miljö Från och med i dag kommer Humlegården Fastigheter att erbjuda sina kunder i Hagalund en kostnadsfri utökning av kollektivtrafiken, då man introducerar en klimatsmart elbuss.
Publicerad den 21 Mars 2014
Humlegården börjar köra elbuss i Hagalund. Bild: Gustav Kaiser
Humlegården börjar köra elbuss i Hagalund.

I Hagalund, mellan Solna centrum och Karolinska sjukhuset, ligger sedan 1930-talet ett företagsområde. På sikt förväntas området gynnas av de planerade utbyggnaderna av Karolinska sjukhuset och Hagastaden, men kollektivtrafiken kunde vara bättre.

Humlegården är den största fastighetsägaren i området och bolaget har nu bestämt sig för att problemet kräver en snabbare lösning. En elbuss, i fastighetsbolagets regi, kommer därför att köra i skytteltrafik mellan Solna centrum och Hagalund under rusningstid. Turen kommer att vara kostnadsfri för alla.

Bussen släpper inte ut några avgaser över huvud taget, och eftersom den laddas med el från förnybara energikällor blir det totala utsläppet i princip noll.

- Först och främst är det en tjänst till våra kunder, men vi ser det också som ett sätt att på sikt stärka områdets attraktionskraft, och som en del i vårt hållbarhetsarbete, säger Humlegårdens vd Per-Arne Rudbert.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige