Image

Humlegården hyr ut till SEB

Uthyrning I höjd med Norrmalmstorg, på Hamngatan, kommer SEB att etablera ett nytt bankkontor. Uthyrningen till SEB avser lokaler om cirka 700 kvadratmeter och avtalet sträcker sig över 6 år. Uppförandet av bankkontoret kommer att påbörjas i februari 2017 och beräknas stå klart i juni 2017.
Publicerad den 16 November 2016
SEB har valt att etablera sig i Humlegårdens fastighet på Hamngatan 15 i Stockholm. Bild: Humlegården
SEB har valt att etablera sig i Humlegårdens fastighet på Hamngatan 15 i Stockholm.

Fastigheten uppfördes redan 1881 och erbjuder omkring 7 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

I samband med etableringen vid Norrmalmstorg kommer SEB vidareutveckla sitt nya koncept för att möta sina kunder. Kontoret uppförs i fastighetens entréplan, ett mycket kommunikativt läge med god synlighet.
Det 6-åriga hyresavtalet omfattar cirka 700 kvadratmeter.

Ombyggnadsarbetet påbörjas i februari 2017 och det nya bankkontoret beräknas öppna i juni 2017.

– Vi lägger alltid stor vikt vid att skapa en bra sammansättning av hyresgäster i våra fastigheter, och butikslokalerna i entréplan är också viktiga ur perspektivet att de bidrar till den allmänna servicen och atmosfären i området. Vi är därför oerhört glada över att SEB har valt Hamngatan 15 som plats för sitt nya koncept, säger Peter Lind, fastighetschef på Humlegården som ansvarar för uthyrningen.

Fastigheten Styrpinnen 19 uppfördes redan 1881 och ritades av arkitekt Oskar Erikson.

Humlegården förvärvade fastigheten 2007 med syftet att förädla huset och skapa moderna kontor för hyresgäster med höga krav på sin arbetsmiljö. Den har under senare år genomgått en stor om- och tillbyggnad, där den ursprungliga fasaden har behållits och en ny byggnad har uppförts på insidan.

I dag erbjuds toppmoderna kontorslokaler på en total uthyrningsbar yta om cirka 7 000 kvadratmeter.

Nyligen slutfördes även ett ombyggnadsprojekt i fastighetens entré, där man numera finner en installation signerad Cilla Ramnek.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige